Scroll
0905 375 285 objednavky@kavovyobchod.sk
0,00€ Prihlásenie
Stránka je momentálne nedostupná, za čo sa Vám ospravedlňujeme.
Kategórie
French pressy
Moka kávovary
Chemex
Džezva
Vakuum pot
Filtrovaná káva
Coffe dripper
Hand espresso
Kávovar na pody
Kapsulové kávovary
Poloautomatické a automatické domáce kávovary
Profesionálne kávovary
Úvodná stránkaPríprava kávyProfesionálne kávovary

Profesionálne kávovary

V čom sú také jedinečné ? Otázka, na ktorú sa vám pokúsime v krátkosti odpovedať.

• Pravé espresso musí byť pripravené pod optimálnym tlakom. Ten by sa mal pohybovať v rozmedzí od 8 do 10 barov.
• Aby sme dokázali zabezpečiť stabilný tlak pri príprave kávy, musíme si uvedomiť, že príprava kávy v profesionálnom kávovare prebieha úplne iným spôsobom ako v iných kávovaroch.
• Voda, ktorú používame na prípravu espressa prechádza špirálou cez hlavný bojler, kde sa teplota vody pohybuje okolo 120 °C. Voda v bojlery zaberá približne 70 % priestoru. Zbytok 30 % priestoru zaberá vodná para. Vodu z bojlera používame na prípravu čaju a paru na prípravu cappuccina.
• Voda v špirále sa ohrieva od okolitej vody v bojlery. V okamihu, kedy príde voda zohriata v špirále do hlavy kávovaru dosahuje teplotu potrebných 88 až 95 °C, čo je optimum pre správne espresso.

Dnešné profesionálne kávovary sa vyznačujú už samozrejme oveľa zložitejšou konštrukciou, ale o tom sa už budeme rozprávať pri osobných stretnutiach s Vami, ktorí si život bez originálneho espressa, alebo cappuccina neviete predstaviť.
French pressyMoka kávovaryChemexDžezvaVakuum potFiltrovaná kávaCoffe dripperHand espressoKávovar na podyKapsulové kávovaryPoloautomatické a automatické domáce kávovaryProfesionálne kávovary
Kontakt
Niagara s.r.o
Trenčianska Turná 820
913 21 Trenčianska Turná

tel: 0905 375 285
e-mail: objednavky@kavovyobchod.sk